Onze diensten.

Om de verschillende diensten van Qii te kunnen gebruiken in jouw klantreis heb je maar één koppeling met onze API nodig. Lees hieronder meer over de diensten die wij hebben.

A fingerprint icon that links to the identification sectionBrondata icoon dat linkt naar de categorie brondataEen icoon voor ondertekenen dat werkt als ene link naar de categorie ondertekeneneen icoon voor inloggen dat linkt naar de ctageorie inloggen
Afbeelding met het Qii logo omringt door de Qii diensten, Identificatie, Brondata, Ondertekenen en Inloggen

Identificatie.

Door ons digitale identificatieproces krijg je meer zekerheid als je zaken doet met een consument. Wij kunnen op verschillende niveaus identificeren. Je kiest zelf op welk niveau en op welk moment dit gebeurt in de klantreis.

Identificatie niveau 1

Niveau 1:
Identificatie via DigiD

Identificatie niveau 2

Niveau 2:
Identificatie via MRZ en NFC van paspoort of ID

Identificatie niveau 3

Niveau 3:
Identificatie op eIDAS hoog niveau

Op zoek naar het hoogste niveau?

Qii kan iemand identificeren op het hoogste eIDAS niveau. Hiermee krijg je de hoogste digitale zekerheid op dit moment beschikbaar. Hiervoor werkt Qii samen met Cleverbase. Cleverbase is een  Qualified Trust Service Provider (QTSP).  Als QTSP geeft Cleverbase gekwalificeerde certificaten uit binnen de PKIoverheid infrastructuur. Daarvoor voldoen ze aan de strengste  betrouwbaarheidseisen.

Meer weten over digitaal identificeren?

Met de diensten van Qii doe je veilig en makkelijk online zaken met de consument

Brondata.

Via onze app haalt de consument eenvoudig gegevens op uit bijvoorbeeld overheidsbronnen of banktransacties. Deze gegevens worden gedeeld wanneer jij ze nodig hebt. Hierdoor ontvang je alleen de gegevens die nodig zijn in jouw proces en hoef je geen documenten zoals een loonstrook of werkgeversverklaring te controleren.

Meer informatie?

Qii heeft onder andere de volgende bronnen beschikbaar:

PSD2

Banktransacties van de afgelopen 12 maanden in categorieën bijvoorbeeld: salaris, hypotheek en pensioen.

Mijn Overheid
 • Persoonsgegevens
 • Basisregistratie Personen
 • Kadaster
 • Aantal kinderen
 • Voertuig
DUO
 • Studieschuld
 • Behaalde diploma's
Mijn Pensioenoverzicht
 • Opgebouwd pensioen
UWV
 • Type dienstverband
 • Naam werkgever
 • Maandinkomens
 • Leaseauto zakelijk
 • Uitkeringen
Toeslagen
 • Huidige gezinssamenstelling
 • Personen met wie je nu samenwoont
Belastingdienst
 • Inkomensverklaring (IBRI)
 • Geregistreerd inkomen

Integriteit van gegevens

Qii levert de hoogste digitale zekerheid op dit moment beschikbaar. Hiervoor werken we samen met een Qualified Trust Service Provider (QTSP). Een QTSP geeft gekwalificeerde certificaten uit binnen de PKIoverheid infrastructuur en voldoet aan de strengste betrouwbaarheidseisen. Hierdoor kunnen we iemand identificeren op het hoogste eIDAS niveau. Ook heeft Qii een ISAE 3000 verklaring waarmee we de integriteit van de gegevens die we leveren kunnen aantonen. Zo kunnen we bijvoorbeeld aantonen dat de inkomensverklaring die een consument via Qii deelt het authentieke document van de belastingdienst is.

Meer weten over onze diensten?

Wil je weten hoe Qii waarde aan jouw klantreis kan toevoegen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Ondertekenen.

Laat de consument digitaal ondertekenen met Qii. Qii zorgt voor de identificatie voordat iemand een handtekening kan zetten. Hierdoor heb je zekerheid dat de juiste persoon de handtekening heeft gezet.  

Kies je voor eIDAS hoog identificatie in dit proces dan kan je jouw klant via Qii een gekwalificeerde handtekening laten zetten. Een gekwalificeerde handtekening heeft hetzelfde juridische effect als een handgeschreven handtekening.

Onze partners

Inloggen.

Qii levert een single-sign-on dienst. Hierdoor heb je meer zekerheid over de identiteit van de persoon die inlogt. Voor de consument is het handig, want ze hebben geen gebruikersnaam en wachtwoord meer nodig. Ze loggen veilig in met een 2-factor authenticatie en bevestigen dit via onze app.  

Je kiest zelf welk niveau van identificatie vereist is voordat iemand mag inloggen. Deze dienst hangt daarom samen met de dienst identificatie. Wil je veel zekerheid omdat achter jouw inlog gevoelige gegevens staan, dan kun je kiezen voor een strengere identificatie.

Nieuws.